Hétfő: zárva
kedd-péntek: 10-12, 13-18
szombat: 10-16

Andrea Minoglio

Ételek

Honnan és hogyan kerülnek az asztalunkra?

Tudtátok, hogy az édességekből ismert természetes vaníliaízt egy orchideafajtából nyerik? Vagy azt, hogy a pop-corn, amit olyan szívesen ropogtattok a moziban, tulajdonképpen kukoricamag, amely hő hatására „felrobbant”? Az ételek ugyanis rengeteg lenyűgöző mesével szolgálnak. Megtudjátok, hogy az ételek milyen hosszú utat járnak be, míg az asztalunkra kerülnek. A könnyen érthető magyarázatokat tetszetős illusztrációk egészítik ki, melyek segítségével felfedezhetitek, hogyan termesztik az egyes nyersanyagokat, illetve honnan származnak. Bemutatjuk feldolgozások folyamatát is, és így megismerhetitek, hogyan készülnek azok a finomságok, amelyek poharunkba, illetve tányérunkra kerülnek.

Gyermekkönyvtár